Arkiv Västmanland Västerås

Välkomna till Engelbrektsgatan 3 (samma ingång som till Västerås stadsbiblioteks fackavdelning).

Här finns bra läseplatser för forskare i anslutning till vår expedition och i anslutning till Västerås stadsbiblioteks Västmanlandssamling. Det är gångavstånd till Västerås centrums alla matserveringar och caféer.

Besökstoaletter finns i bibliotekets skönlitterära del, vilken nås genom att ta vägen genom glasgången som går över Vasagatan.

Hitta hit, Västerås

Från Västerås Centralstation/Resecentrum tar det ungefär 10 minuter att promenera.

Kommer du med bil är det lättast att parkera i P-huset Igor på Vasagatan. Behöver du lasta av en leverans så går det att göra ett kort stopp utanför entrén på Engelbrektsgatan. Meddela vid tidsbokningen ungefär hur mycket material du kommer med, så kan vi förbereda mest effektiva urlastning.

Tillgänglighet, Västerås

Om du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Gatuplan. Ytterdörrarna har armbågsöppning och det finns inga höga trösklar eller nivåskillnader.

Om du har nedsatt syn: Det finns ledstråk in till bibliotekets informationsdisk. Ledstråket kommer snart att förlängas så att det även leder till Arkiv Västmanlands expedition.

Arkiv Västmanland Arboga

Välkomna till Arkivcentrum Arboga på Köpingsvägen 12

Här finns bekväma och ändamålsenliga forskar- och besöksutrymmen. Det finns matserveringar inom gångavstånd. Har du med egen mat så finns kyl, mikro, vattenkokare och kaffebryggare i forskarnas pausrum.

Arkivcentrum Arbogas gavel mot väster – Muralmålning av konstnären Chemis

Hitta hit, Arboga

Det är lätt att ta sig till Arkivcentrum Arboga. Här ger vi bara några exempel på färdsätt.

Från Arboga station tar det cirka 20 minuter att promenera. Det går även att ta landsvägsbuss nr 551 mot Köping till hållplats “Varvsgatan”. Bussturen tar 2 minuter och kostar 25 kronor. Vardagar mellan klockan 9.00 och 15.30 finns anropsstyrd tätortstrafik genom taxi. Ring 021-470 18 90 för att beställa (gärna mist en halvtimma i förväg). Taxiresan kostar 30 kronor per person.

Busshållplats “Varvsgatan” är belägen precis invid Arkivcentrum Arboga. Där stannar landsvägsbuss 551.

Med bil når dDu Arboga via E18 eller E20. Det finns många avfarter som leder in mot Arboga, så titta gärna på kartan innan du startar din färd. Vid Arkivcentrum Arboga finns det gott om parkeringsutrymme. Ingen P-avgift eller P-tillstånd krävs.

Tillgänglighet, Arboga

Ytterdörren vid entrén hålls låst. Porttelefon kommer så småningom att installeras. Tills dess behöver Ni ha med egen mobiltelefon för att ringa och bli insläppta.

Om du använder rullstol eller gånghjälpmedel: Rullstolsramp vid huvudentré. Trapplift för max 250 kg upp till nedre plan. Hiss med stor kapacitet mellan nedre plan och Arkivcentrum Arbogas våningsplan. Observera att hissen endast kan hanteras av personal.

Handikapptoalett finns.

Forskar-/föreläsningslokalen är försedd med högtalarutrustning och hörselslinga.

Arkiv Västmanland Fagersta

Arkiv Västmanland har på kommunens uppdrag huvudansvar för forskarfrågor som inkommer rörande de enskilda arkiven i Fagersta – Fagersta bruksarkiv och föreningsarkiven. Vi sköter även leveransmottagning och rådgivning för det lokala föreningsarkivet. Vi håller öppet i Fagersta efter överenskommelse. Besöksadress är Bangårdsgatan 1. Kontakta Arkiv Västmanland via telefon: 021-18 68 80 eller maila för att boka tid.

Forskarservice i Fagersta

Besöksadress i Fagersta

Bangårdsgatan 1, Fagersta